Monday, May 22, 2006

LELAKI KOMUNIS TERAKHIR !


Filem "Lelaki Komunis Terakhir" tidak membawa satu kisah penting sehingga perlu timbul kontroversi
(Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Datuk Seri Rais Yatim-Petikan BERNAMA)

First of all aku nak kau orang faham satu..ulasan aku ni bukan kerana aku meyokong filem tu.. dan aku juga tidak berhak nak menentang.. sebabnya aku tak berpeluang tonton lagi filem tu.. yang aku nak komen ialah tentang mentaliti ahli parlimen kita.. dan mentaliti inilah yang menunjukkan indikator kepada kualiti sebenar parlimen kita.. kau orang ingat buku SHIT!.. senario yang dialami oleh filem Amir Muhamad ni samalah senario yang berlaku kepada buku SHIT!.. maksud aku .. mentaliti ahli parlimen kita ni dalam kategori hampeh sesangat.. tahap dia sama saja mcm budak sekolah tadika.. kau bayangkan contohnya dlm kes buku SHIT! depa belum baca pun lagi depa dah ulas mcm2.. begitu juga filem Lelaki Komunis Terakhir ni.. depa tak nengok lagi terus jump to conclusion dengan mudah2 semata2 kerana didalam tajuknya ada perkataan komunis.. tanpa selidik terus menghukum.. tanpa mengkaji terus bertindak.. inilah yang dikatakan mentaliti kelas bawahan.. individu yang mcm ni layak duduknya bukan di parlimen tapi hanya dikedai kopi.. atau dibalai raya sambil sembang2 lucah bersama JKKKKKKKK... dan aku nak tanya kau orang dengan mentaliti begini apa saja yang boleh diharapkan untuk lahirnya satu sistem check and balance didalam negara ni.. ! Sendiri mahu faham.. dan sendiri perlu kaji..!tauXpe